4H-Yritys

Mikä on 4H-yritys?

4H-yritys on nuoren hanke, jota aikuinen ohjaaja tukee. Jokaisella yrityksellä on ohjaaja, jonka lisäksi nuoren on mahdollista saada apua yhdistykseltämme. 4H-yrittäjyys on harrastustoimintaa, jonka avulla nuori saa perustietoa yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta, mutta samalla yritystoimintaa oikean yrityksen pelisäännöillä.

 4H-yrityksen toiminta lyhyesti:

 • 13-28-vuotiaille.
 • Nuori liittyy paikallisen 4H-yhdistyksen jäseneksi.
 • Nuori tekee suunnitelman 4H-yrityksestään 4H-yrittäjän työkirjaan.
 • 4H-yrityksen myynti on 50 € - 7 000 € / vuosi.
 • Toimintakertomus ja talousraportti yrityksen toiminnasta 4H-yhdistykselle vuoden lopussa
 • 4H-yritykselle on räätälöity vapaaehtoinen vastuuvakuutus. Vakuutuksen hinta on 30 €/vuosi (v. 2019). Kaikissa yrityksissä vastuuvakuutusta ei tarvita, mutta etenkin palveluita myyvissä yrityksissä riskit on hyvä kartoittaa ja harkita vakuutuksen ottamista.
 • Nuori pitää yksinkertaista kirjaa 4H-yrityksensä tuloista ja menoista ja ottaa kuitit talteen.
 • Nuori voi toimia 4H-yrittäjänä haluamansa ajan ja toiminnan voi lopettaa milloin tahansa ilmoituksella 4H-yhdistykseen.
 • 4H-yrittäjänä toimimisesta on myös mahdollista saada opintopisteitä, kun tietyt osaamisen kriteerit on hyväksytyttävästi esitetty.
 • Voit myös osallistua vuoden 4H-yritys -kilpailuun.
 • Suomessa toimii yli tuhat 4H-yritystä ja niitä perustetaan koko ajan lisää 

4H-yrittäjyys on loistava tilaisuus kokeilla omien ideoiden siipiä ja yrittäjyyttä turvallisesti! Tutustu 4H-yrittämiseen tarkemmin yrityksen perustaminen-sivulla tai osoitteessa 4h.fi

 

Millaisen yrityksen minä sitten voisin perustaa?

Käytännössä 4H-yritys voi olla millainen tahansa, vain mielikuvitus on rajana! Tärkeintä on, että itse viihdyt valitsemaasi työtä tehdessä. Seuraavassa on esimerkkejä 4H-yrityksistä:

Ikkunanpesupalvelu yrityksille ja kodeille, kotipalveluyritys, ostospalvelu, mökkisiivous, mökkitalkkari (kesällä pienet korjaustyöt, talvella mökillä käynti säännöllisesti), polttopuiden myynti mökkiläisille.

Kesäkahvila, Jäätelökioski, leipominen ja leivonnaisten myynti torilla, myyjäisissä jne., välipalapalvelu, leivontapalvelu, kahvitusten järjestäminen kokouksissa, tapahtumissa ja juhlissa.

Joulumyyjäisten järjestäminen, piparkakkuyritys, joulupukkipalvelu, joulukuusien kasvatus ja myynti.

Nurmikon leikkuu, perennojen kasvatus, puuntaimien kasvatus, pihapalvelu, taimien myynti ja istutus asiakkaan pihaan tai parvekkeelle, yritysten kukkien kastelu ja hoito, jäkälän kerääminen kukkakaupalle, luomuvihannesten viljely ja myynti, yrttien kasvatusyritys, marjojen tai sienten kerääminen ja myynti.

Korujen valmistus ja myynti, kynttilöiden valmistus ja myynti, lapaset ja sukat tilauksesta, nimikoidut lakanat vauvoille, lastenvaatekirpputorin järjestäminen.

Nukketeatteri, taidenäyttely, soitto- tai muu taideopetus.

Internet-sivujen tekeminen yrityksille, kierrätysyritys, lastenvahtipalvelu, linnunpönttöyritys, mehiläistenhoito, ohjelmapalvelu, onkimatojen myynti.

 

Joko sinulla on hyviä ajatuksia? Tutustu 4H-yrityksen perustamiseen, kysy meiltä lisää ja kerro ideastasi!

Pielaveden 4H-yhdistys
040 326 7600
Pielavesi@4h.fi

 

Pielaveden 4H-yrityksiä: