4H-Yritys

Mikä on 4H-Yritys? 

 4H-Yritys lyhyesti:

  • Yksin tai ryhmässä
  • 13-28-vuotiaille
  • Nuori liittyy paikallisen 4H-yhdistyksen jäseneksi
  • Nuori tekee suunnitelman 4H-Yrityksestään Nuoren työkirjaan
  • 4H-Yrityksen myynti on 50 € - 7 000 € / vuosi
  • Toimintakertomuksen ja talousraportti yrityksen toiminnasta 4H-yhdistykselle vuoden lopussa
  • 4H-Yritykselle on räätälöity vapaaehtoinen vastuuvakuutus. Vakuutuksen hinta on 30 €/vuosi (v. 2019). Kaikissa yrityksissä vastuuvakuutusta ei tarvita, mutta etenkin palveluita myyvissä yrityksissä riskit on hyvä kartoittaa ja harkita vakuutuksen ottamista.
  • Nuori pitää yksinkertaista kirjaa 4H-Yrityksensä tuloista ja menoista ja ottaa kuitit talteen
  • Nuori voi toimia 4H-yrittäjänä haluamansa ajan ja toiminnan voi lopettaa milloin tahansa ilmoituksella 4H-yhdistykseen 
  • Suomessa on satoja 4H-Yrityksiä ja niitä perustetaan koko ajan lisää 

 

4H-yrittäjyys on loistava tilaisuus kokeilla omien ideoiden siipiä ja yrittäjyyttä turvallisesti!

 

4H-yritys on nuoren tai nuorisoryhmän hanke, jota aikuinen ohjaaja tukee. Jokaisella yrityksellä on ohjaaja, jonka lisäksi nuoren on mahdollista saada apua paikallisen yhdistykseltä ja sen toiminnanjohtajalta.

4H-yrittäjyys on harrastustoimintaa, jonka avulla nuori saa  perustietoa yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta, mutta samalla yritystoimintaa oikean yrityksen pelisäännöillä.

Voit myös osallistua vuoden 4H-yritys -kilpailuun.

Tutustu 4H-yrittämiseen tarkemmin täällä.

 

MILLAISEN YRITYKSEN MINÄ SITTEN VOISIN PERUSTAA?

 

Käytännössä 4H-yritys voi olla millainen tahansa, vain mielikuvitus on rajana! Tärkeintä on, että itse viihdyt valitsemaasi työtä tehdessä. Seuraavassa on esimerkkejä 4H-yrityksistä:

Ikkunanpesupalvelu yrityksille ja kodeille, internet-sivujen tekeminen yrityksille, joulukuusien kasvatus ja myynti, joulumyyjäisten järjestäminen, joulupukkipalvelu, jäkälän kerääminen kukkakaupalle, jäätelökioski, leipominen ja leivonnaisten myynti torilla, myyjäisissä jne., kahvitusten järjestäminen kokouksissa, tapahtumissa, juhlissa, kesäkahvila, kierrätysyritys, korujen valmistus ja myynti, kotipalveluyritys, kynttilöiden valmistus ja myynti, lapaset ja sukat tilauksesta, lastenvaatekirpputorin järjestäminen, lastenvahtipalvelu, leivontapalvelu, linnunpönttöyritys, luomuvihannesten viljely ja myynti, marjojen tai sienten kerääminen ja myynti, mehiläistenhoito, mökkisiivous, mökkitalkkari (kesällä pienet korjaustyöt, talvella mökillä käynti säännöllisesti), nimikoidut lakanat vauvoille, nukketeatteri, nurmikon leikkuu, ohjelmapalvelu, onkimatojen myynti, ostospalvelu, perennojen kasvatus, pihapalvelu, piparkakkuyritys, polttopuiden myynti mökkiläisille, puuntaimien kasvatus, soitto- tai muu taideopetus, taidenäyttely, taimien myynti ja istutus asiakkaan pihaan tai parvekkeelle, välipalapalvelu, yritysten kukkien kastelu ja hoito, yrttien kasvatusyritys...

 

Joko sinulla on hyviä ajatuksia? Kysy meiltä lisää ja kerro ideastasi! :)

Pielaveden 4H-yhdistys
040 326 7600
Pielavesi@4h.fi

 

Vesantolainen Johannes esitteli Ouluhallissa 4H-yrityksensä pilvipalvelua.
Arpajaisten onnettareksi saatiin Diandra, kun Reetta ja Elina olivat idearikkaita!
Emma ja Marjo kertoivat omista 4H-yrityksistään.